Naturfotografer

Kan det vara så att naturfotografer har världens bästa jobb? Tänk att få resa runt i världen och fotografera fantastiska djur, häpnadsväckande landskap och naturfenomen. Tänk att få göra detta och få betalt för det. Ja, visst låter det fantastiskt även om sanningen nog är att du också får sitta många timmar och vänta på den där perfekta bilden, och att det kan vara ett slitsamt och långtråkigt yrke som du förmodligen inte blir speciellt rik på. Ja, som alla yrken har det för- och nackdelar, men ett som är säkert är att de få naturfotografer som kan leva på det de gör, förmodligen älskar sitt jobb.

En av de kända naturfotografer som lyckats är holländske fotografen Frans Lanting, vars foton regelbundet publiceras i den välkända tidningen National Geographic. Leta upp hans foton och låt dig hänföras, för här pratar vi naturfoton i absoluta världsklass och det är sannerligen fantastiska och nästan utomjordiska bilder han tar. En av våra svenska stoltheter i branschen är annars Brutus Östlund, vår kände fågelfotograf. Hans fantastiska fågelbilder är mångfaldigt prisbelönade och det är lätt att förstå varför. Både Lantings och Östlunds bilder skvallrar om att dessa två förmodligen har världens bästa jobb. De enastående bilder de tar bara måste vara värda all möda och väntan.

Naturfotografer ger oss fantastiska bilder

Dagens naturfotografer måste inte vara proffs

Professionella naturfotografer i alla ära, men alla kan vi inte resa runt i världen med våra dyra kameror och leva livet i väntan på den perfekta bilden. Nej, att kunna leva på sitt fotograferande är få förunnat. Tur då att vi lever i en tidsålder som tillåter alla som vill att bli hobbyfotografer. En vanlig mobiltelefon har ju idag en tillräckligt bra kamera för den vanlige amatörfotografen. Så ut och fota med dig nu, för vem vet, en dag kanske just din bild uppmärksammas. I den digitala tidsåldern behöver vi nämligen inte vara proffs för att sprida våra fantastiska naturbilder.